Sprijin pentru producatorii de energie verde

 

In ultimul sau comunicat de presa, prezent si pe site-ul oficial al ANRE (Autoritatea nationala de reglementare in domeniul energiei), din data de 15 noiembrie a.c. este prezentata noua schema de sprijin ce urmeaza a fi aplicata prin Legea energiei. Aceasta vizeaza producatorii de energie regenerabila ce dezvolta capacitati sub 1 MW instalat dar si cei care detin centrale pe baza de biomasa, in cogenerare, de inalta eficienta, cu o putere de pana la 2 MW. Respectivii producatori se vor putea inscrie in acest nou program – ce permite comercializarea energiei electrice la preturi reglementate, unice pentru fiecare tip de tehnologie in parte.

Acest nou tip de sprijin nu va putea fi acordat companiilor care beneficiaza deja de sistemul de certificate verzi sau de mecanismul de tip bonus (acordat centralelor in cogenerare). Totusi, inainte de a fi pus in aplicare, acest program trebuie sa fie aprobat de Comisia Europeana. Un avantaj suplimentar este asigurarea, prin lege, pentru cei ce se vor incadra aici, ca furnizorii de energie le vor prelua electricitatea in mod obligatoriu.

Pentru mai multe detalii despre posibilitatile deschiderii unor astfel de centrale, accesati pagina de Energie regenerabila (stanga site-ului), ramura Biogaz, Biomasa. Sunt disponibile aici informatii despre serviciile de proiectare si consultanta in vederea obtinerii avizelor si autorizatiei de construire pentru centrale in cogenerare pe biogaz, cat si proiectarea tehnica sau lucrarile de montaj si punere in functiune a acestor centrale.

 

Energofor este una din societatile de profil din tara noastra, cu o experienta bogata in domeniul energetic si cel al energiei alternative (biomasa, biogaz, energie solara, energie eoliana). Lucrarile sale, de-a lungul a 12 ani de activitate, cuprind companii importante din tara si strainatate, ce au necesitat interventii precum reparatii, constructii, montaj, implementare instalatii, proiectare. Compania este acreditata RENAR, CERTROM, CERTIND, ANRE si ISCIR.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu