O privire de ansamblu in tara noastra asupra segmentului de energie alternativa

 

Chiar daca aceasta perioada de criza financiara nu s-a incheiat, nu inseamna ca investitiile din Romania nu mai pot avea succes. Fie ca vorbim de mari companii sau de persoane fizice, observam cum statul incurajeaza o dezvoltare continua a acestui segment numit de catre unii energie alternativa, de altii energie verde.

 

Dupa ce multi investitori straini sau autohtoni au castigat enorm prin vanzarile cu terenuri, acum ei se indreapta, de mai bine de un an spre aceasta energie regenerabila. Cifrele arata cum doar in anult trecut capacitatea parcurilor eoliene a ajuns la aproape 1000 de MW. Si pentru 2012 se preconizeaza aceeasi crestere, printr-o efectiva dublare.

In domeniul marilor producatori, statul ofera o schema de sprijin prin certificate verzi – valoarea unui astfel de certificat este intre 27 si 55 de euro – spre exemplu la 1 MW fotovoltaic producatorul primeste o suma minima de 162 de euro. O companie care produce energie eoliana are asigurata insa o suma de doar 54 de euro. Analizele arata totusi  ca indiferent de aceste diferentieri, in tara noastra energia eoliana a atras cele mai mari investitii in energia verde – s-a depasit astfel in 2012 pragul de 2 miliarde de euro.

Pentru locuintele personale, Ministerul Mediului a oferit prin programul “Casa Verde” si in acest an subventii pentru instalarea de panouri solare, pompe de caldura, instalatii de producere a energie termice pe baza de biomasa. Sumele acordate sunt  intre 6000 si 8000 de lei.

In sprijinul celor interesati de a investi si folosi aceste surse de energie alternativa, societatea Energofor Bacau ofera o gama larga de servicii de consultanta, proiectare, montaj si executie – in domenii precum energie eoliana, energie fotovoltaica (prin utilizarea de panouri solare), instalatii energetice pe baza de biomasa si biogaz. Descoperiti portofoliul de lucrari executate, datele de contact si informatii detaliate despre fiecare ramura in parte, in paginile site-ului.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu