Rolul certificatelor verzi si posibilitatile de dezvoltare a segmentului de energie eoliana

 

Tara noastra este privita ca fiind printre cele mai atractive locuri sau tari pentru investitiile in energia verde, cu deosebire inspre aceasta ramura de energie eoliana. Inainte de a spera ca anul 2013 va aduce schimbari considerabile in acest domeniu, sa ne amintim de lucrurile realizate deja in Romania: aici a fost implementata una din cele mai bune scheme de sprijin din Uniunea Europeana – autorizata in final, de catre guvernarea tarii noastre dupa aproape trei ani de amanari si sedinte. Astfel, nu putini sunt cei care se intreaba care vor fi proiectele majore ale acestui an si care vor fi cele incepute anterior, dar vor fi finalizate in 2013? Care sunt implicatiile certificatelor verzi si cum vor influenta ele pretul final al curentului electric, in contextul dezvoltarii noilor centrale eoliene? Nu in ultimul rand, s-au facut statistici legate de ritmul anual de crestere a tarii noastre (in ceea ce priveste cresterea capacitatii de productie a energiei eoline) in comparatie cu acelasi ritm la nivel european?

 

Conform informatiilor furnizate de catre RWEA (asociatia romana pentru energie eoliana), segmentul de energie eoliana are posibilitatea de a depasi investitii de 5 miliarde de Euro – pana la finalul anului, cu o capacitate totala de 3000 de MW instalati.

Mai trebuie precizat rolul major detinut de certificatele verzi (CV), ce sunt livrate pentru energia electrica ce se produse din surse regenerabile si e livrata consumatorilor finali – acestea variaza ca pret intre 27 si 55 de euro. Acestea sunt impuse prin lege spre a fi achizitionate de catre furnizori – apoi acestea se regasesc in pretului consumatorului final –  sunt deci stimulente, pentru investitiile din sectorul energiei regenerabile.

 

Pentru a afla mai multe detalii despre centralele electrice eoliene – studii necesare, echipamente, constructii, montaj si autorizare, ne puteti contacta, prin email sau telefonic. Societatea Energofor ofera o gama variata de directii pentru investitii in energia verde.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu