Un moment memorabil pentru energia regenerabila la nivel mondial

 

In aceasta toamna, EWEA (European Wind Energy Association) a anuntat ca a fost atinsa cifra rotunda de 100 de GW de energie eoliana. Cresterea cea mai accentuata s-a produs in ultimii sase ani – din 2006 pana acum – astfel 50 de GW au fost adaugati celor 50 deja prezenti. Graficul prezent pe site-ul asociatiei www.ewea.org arata cum din 1995 s-a pornit de la un total de doar 2 GW.

 

Pentru a crea o imagine a ceea ce inseamna aceasta cantitate enorma de energie, specialistii au realizat niste comparatii: acesti 100 GW de energie eoliana sunt echivalentul a productiei anuala a 39 de centrale nucleare; ar fi nevoie de 72 de milioane de tone de carbune, intr-un an, pentru a atinge aceasta productie de energie alternativa (prelucrate de altfel in 62 de centrale de acest tip); in fine, ar fi necesara extractia a aproape 43 de milioane de metri cubi de gaz.

Aceasta utilizare a unei fractiuni reduse din resursele eoliane, prin dezvoltarea unui numar inca mic de centrale eoliene, are un efect benefic subtantial asupra mediului inconjurator, dar si asupra securitatii. De asemenea, favorizarea de astfel de resurse alternative duce la crearea de noi locuri de munca si exporturi de tehnologii, a declarat presedintele EWEA, Christian Kjaer.

Ar mai fi de amintit ca in fruntea listei cu tarile din UE ce dezvolta mari cantitati de astfel de energie eoliana se afla si tara noastra. Astfel, in ultimii ani, Romania, ca tara membra a Uniunii Europene, a aratat o mai mare deschidere fata de modalitatile de folosire a surselor de energie regenerabila. Nu doar finantarile externe au fost de real folos, ci si Administratia Fondului pentru Mediu prin programe adresate atat persoanelor juridice dar si celor fizice.

Pentru a veni in intampinarea acestor nevoie de dezvoltare, societatea Energofor asigura servicii de consultanta, proiectare, avizare si montaj pentru mai multe ramuri de energie regenerabila, intre care si centrale electrice eoliene. Consultati paginile de Servicii, Energie Regenerabila si Portofoliu pentru mai multe detalii.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu