Despre energie verde – la ce ne asteptam in 2013?

 

Anul 2013 se anunta a fi un an important in acest domeniu ce cuprinde ramuri diverse, precum energia produsa de centrale pe biogaz, biomasa, centrale eoliene sau panouri solare – cunoscuta in mod larg ca si energie verde sau regenerabila.

Asteptam de asemenea si rapoartele Uniunii Europene care sa aduca mai multa lumina asupra anului 2012, in termeni energetici. Aceste date vor prezenta atat consumul energetic la nivelul UE, utilizarea in functie de sectoare, intensitatea; vor fi disponibile de asemenea informatii legate de productia de energie electrica, importuri de energie; surse de energie regenerabila (consum, productii, investitii); structura pietei si transformarile pietelor de retail, in domeniul gazelor si energiei electrice. La fel ca si in rapoartele elaborate anii trecuti, va fi prezenta si tara noastra.

Pentru noul an in care ne pregatim sa intram, UE incurajeaza statele membre sa continue eforturile de integrare a pietelor europene atat pentru cetateni, cat si pentru afaceri. Nevoi suplimentare sunt necesare pentru modernizarea infrastructurii energetice, printre altele.

De  asemenea, se va continua programul initiat de guvernul Romaniei, cu denumirea “Casa Verde” – acesta se refera la instalarea de sisteme de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila (prin completarea necesarul energetic al locuintelor personale sau prin inlocuirea completa a vechilor sisteme). Subventiile statului vor acoperi astfel atat instalatiile de panouri solare, cat si cele produc energia termica pe baza de paleti, brichete, tocatura lemnoasa (dar si deseuri si resturi silvice, forestiere, vegetale).

Nu in ultimul rand, tara noastra se pregateste pentru cea mai mare conventie la regim national (in ceea ce priveste dezvoltatorii de energie verde si in special eoliana) ce va avea loc intre 15-16 ianuarie 2013 la Bucuresti – sub denumirea Wind Power Romania.

Pe langa acest summit, s-au mai anuntat deja cateva evenimente (targuri de energie regenerabila, seminarii, conferinte) pentru anul 2013, in capitala tarii cat si in provincie.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu