Dezvoltarea de sisteme fotovoltaice in tara noastra

 

Energia fotovoltaica, un alt tip de energie regenerabila – alaturi de energia eoliana, de care am vorbit mai pe larg cu putina vreme in urma tot aici – ocupa un rol deosebit de important  in contextul energiei verzi in tara noastra. Expertii din domeniul energiei alternative preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2012 in Romania sa se atinga o capacitate de 2.000 MW. Aceasta estimare recenta are la baza faptul ca investitorii au inceput sa acceseze schemele de sprijin in domeniul industriei energiei regenerabile, aprobate de Uniunea Europeana.

 

In vederea incurajarii investitiilor in sisteme fotovoltaice conectate la retea, Uniunea Europeana acorda finantari – pentru achizitia echipamentelor necesare  dar si pentru subventionarea pretului de achizitie a energiei furnizate in SEN (Sistemul Energetic National) . Durata de viata (normala) a unui sistem fotovoltaic, pentru o putere de iesire mai mare de 80 % din valoarea initiala, este de 25 de ani.

Ca definitie, putem spune ca energia fotovoltaica este energia produsa prin celule fotovoltaice solare, care convertesc lumina soarelui direct in energie electrica (casnica sau industriala) – aceste sisteme fotovoltaice solicita centrale si panouri solare (fotovoltaice). Panourile acestea sunt compuse din mai multe celulele fotovoltaice ce sunt legate intre ele –  la bornele acestora va rezulta astfel o anumita tensiune. Panourile sunt legate in platforme sau string-uri (linii) si formeaza astfel un camp solar.

Aceste sisteme fotovoltaice (parcuri sau ferme fotovoltaice, cum mai sunt numite) necesita o serie de structuri metalice pe care sa fie amplasate, pe de o parte. De asemenea, ele necesita studii si proiecte tehnice pentru a fi conectate.

 

Societatea Energofor ofera servicii complete in domeniul instalarii de panouri solare:

  • Servicii de proiectare si consultanta in vederea obtinerii avizelor si autorizatiei de construire pentru Centrale Fotovoltaice;
  • Studii si proiecte tehnice pentru conectarea la SEN (Sistemul Energetic National) a parcurilor fotovoltaice;
  • Fabricarea structurilor metalice specifice instalatilor fotovoltaice;
  • Asigurarea serviciilor de Antreprenoriat General (EPC Contractor) pentru construirea Centralelor Electrice Fotovoltaice;
  • Fabricarea structurilor metalice pentru montajul panourilor fotovoltaice

 

Acceseaza sectiunea din meniu Energie regenerabila -> Energie fotovoltaica pentru a afla mai multe detalii si a vedea lucrarile realizate in acest domeniu de catre Energofor.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu