Energie alternativa prin sistemele fotovoltaice

 

Asteptam cu nerabdare inceputul anului 2013, chiar daca mai este mai bine de o luna pana atunci. Ne gandim bineinteles la analizele si rapoartele ce vor fi publicate atunci, legat de progresele realizate la nivel national si european (de ce nu, chiar si mondial) in ceea ce priveste activitatea in acest domeniu ce se afla intr-o continua expansiune – denumit generic energie verde.

Putem lua spre exemplu cateva cifre dezvaluite in primavara acestui an, in cadrul unui raport publicat pe afase.org. Ne asteptam, desigur, la un mai mare progres, pentru 2012:

* Sectorul energetic dezvoltat in jurul energiei solare este un real succes – peste 50 de gigawati de energie cumulata au fost instalati in 2011, facand ca Europa sa fie cea mai mare piata fotovoltaica din lume. Acest domeniu (de sisteme fotovoltaice) are o crestere anuala de aproximativ 40%, inregistrata in ultimul deceniu.


* Asociatia Europeana a industriei fotovoltaice (EPIA) estimeaza ca aproximativ 300.000 de oameni sunt angajati in industria solara europeana (nota – cifra estimativa in martie 2012); 80% dintre acestia sunt angajati in mod direct in producerea de echipamente si materiale primare, in distributie, ca instalatori, ingineri. Astfel, majoritatea locurilor de munca din industria solara sunt generate in tara unde centrala fotovoltaica respectiva este vanduta, instalata si intretinuta.

* Prin costuri de productie mai mici, sectorul fotovoltaic a reusit sa ofere energia la preturi ce sunt competitive cu sursele traditionale de energie. Sistemele fotovoltaice sunt astazi cu 60% mai ieftine azi decat erau la inceputul anilor 1990 – aspect ce permite ca energia solara sa devina o adevarata alternativa in raport cu celelalte surse de energie.

* Se estimeaza ca urmand acest ritm (pana in 2030),  in fiecare an se vor emite cantitati mai mici de CO2 cu valori intre 50 si 192 de milioane de tone.

Ramurile in care activam ca si societate au stransa legatura cu modificarile si trendul european. Compania Energofor realizeaza eforturi continue pentru a investi si a sprijini in modalitati eficiente de obtinere de energie verde, prin servicii de consultanta, proiectare si montaj centrale pe biomasa, biogaz, sisteme fotovoltaice, centrale electrice eoliene. Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati paginile de Energie Regenerabila din stanga sau sa ne contactati in mod direct.

Comentarii

Nici un comentariu.

Nume:
E-mail:
Site:
Comentariu:
 Adauga comentariu